Fiets in de trein

In onze treinen mag je buiten de spits en met een geldig vervoerbewijs een (elektrische) fiets meenemen. Dat wil zeggen op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Vouwfietsen zijn een uitzondering op de regel. Als je deze inklapt mag deze (zonder vervoerbewijs) gratis mee. Ook tijdens de spitsuren.

Sinds 1 juli zijn tandems en ligfietsen alleen nog toegestaan als hulpmiddel voor reizigers met een beperking. Een ingevouwen vouwfiets mag alleen nog gratis mee als deze ingevouwen maximaal 45 cm breed x 86 cm lang x 80 cm hoog is. Ook moet de vouwfiets bij het in- en uitstappen van de trein ingevouwen zijn. Grotere en uitgevouwen vouwfietsen zijn alleen bij voldoende plek met een Fietskaart Dal in de daluren toegestaan. Dat wil zeggen op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur.

Op feestdagen en in de maanden juli en augustus kun je de hele dag uw fiets meenemen in de trein. Voor een fiets is een Dagkaart Fiets nodig. Deze kun je aanschaffen via de kaartautomaat en de webshop van NS.

Gebruik je een aangepaste fiets als hulpmiddel, welke door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is verstrekt, dan is het toegestaan om een fiets buiten de spits gratis in onze treinen te vervoeren. De fiets mag niet groter zijn dan 150 cm lang en 75 cm breed.

Fietsen moeten geplaatst worden in het speciale fietsgedeelte in de trein. Bij ruimtegebrek kun je gevraagd worden de volgende trein te nemen. Voor, tijdens en na de reis ben je zelf verantwoordelijk voor de fiets. Fietsen met een verbrandingsmotor mogen om veiligheidsredenen niet meegenomen worden in de trein.